čtvrtek 19. dubna 2012

Jestli...

Jestli se vám někdy stalo, že vás zastavila městská policie Brno a chtěla vás pokutovat tisíci korunama, protože chodíte po městě na volno se psy, aniž byste k těm psům patřili, pak jste pravděpodobně já.

Jestli se vám někdy stalo, že jste jeli plánovat svatbu svojí drahé kamarádky K. a opili jste se vínem, přejedli pizzou, sýrem, olivama, klobáskou, okurkama, jablkem a máslovýma sušenkama z Anglie (nejsem troškař), pak jste pravděpodobně já.

Jestli chcete, aby vás ten onen (bude-li vás žádat o ruku) požádal o ruku úplně jednoduše, jen tak, až ho to prostě napadne, bez velkejch gest, bez jízdy taxíkem, bez třech pugétů růží, bez cesty do Paříže, bez okvětních lístků růží, který jsou všude rozsypaný a bez kamaráda, který zapaloval svíčky, vyskakujícího oknem, pak jste pravděpodobně já (a rozhodně nejste K. a I.).

Jestli se vám někdy stalo, že vás naháněli v noci po ulici jakýsi týpci, pokřikovali za váma sprosté průpovídky a vy jste běželi jako o život přes silnici a koleje od šaliny, aniž byste se jedinkrát rozhlídli, pak jste pravděpodobně já.

Jestli se budíte ze sna zpocení a s výkřikem: "Alkalická fosfatáza." na rtech, pak jste pravděpodobně já.

Jestli někdy přemýšlíte o divných věcech jako například Bůh, lidství, duše, bolest nebo život, pak jste pravděpodobně já.

Jestli se vám líbí chlapi, kteří na vodítku vodí kamerunské kozy po Brně a nechají vás je pohladit, pak jste pravděpodobně já.

Jestli mejkap používáte pro zvláštní příležitosti (ponejvíce pro kocovinu), pak jste pravděpodobně já.

Jestli žijete minulostí, přítomností i budoucností v každý jeden okamžik vašeho života, pak jste pravděpodobně já.

Bonus: Jestli máte na víkend nejvíc práce, kterou už teď nestíháte, pak jste pravděpodobně já.

Dneska mám trochu melancholickou. Jste já?


7 komentářů:

  1. Ano, zjišťuju, že jsem celá Ty! Až je to nápadný ;-)). I když v tom posledním bodě s melancholickou náladou se až tak úplně nepropojujeme, protože já jsem dneska přímo rozzuřená! ;-)
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  2. Alkalická fosfatáza :-DDD Skvelý článok!

    OdpovědětVymazat
  3. Nejsem ty, protože se mám tendenci po probuzení dotazovat na kyselou fosfatázu, ale víš jak. Mám občas pocit, že mi chodíš slídit do hlavy.

    OdpovědětVymazat
  4. Trošku mi to připomnělo jeden můj zážitek, kde jsem se do noci učila a při tom mi hrálo rádio. Najednou se zaposlouchám a říkám si, to je zajímavá písnička. A pak mi to došlo. To je hymna! Ty už máš fakt dost! :-)
    Tohle se fakt stalo a nebyla jsem pod vlivem omamných a psychotropních látek. Někdy si říkám, že cena za vzdělání je opravdu vysoká.

    OdpovědětVymazat