neděle 23. září 2012

Kachna. A pak čau.

Tak a je to tady. Maminka s tatínkem mi k obědu naservírovali kachýnku s bramborovým knedlíčkem (po vzoru meníčko a polívčička) a s mírně radostným úsměvem na tváři mě opět vykopnou do velkého světa jménem B(u)r(a)no(v). (Ten vošklivej vztah k Brnu mi odpusťte, je to důsledek naší velmi kvalitní brigádky s panem Mirkem a dalšími. Ono mě to zase přejde.)

Říká se, že si máte na nové období vždycky koupit něco nového. Tak jsem si řekla proč ne a na nový (a dle rozvrhu zjevně megašťavnatý) semestr jsem se vybavila dobře (posuďte sami):
Aknestop 2 ks (jo, ten bude potřeba)
Šampon na mastné vlasy 500 ml (ten bude potřeba možná ještě víc)
Krém na staré ruce 1 ks (umíte nějak inteligentně do češtiny přeložit antiejdžing?)
Pastelky 12 ks (po tom, co přišla hláška z parazitologie, že budeme potřebovat i růžovou i oranžovou i fialovou a já prohlídla svoje pastelkový torzo, musela jsem tento nákup uskutečnit... nevím, kam se to všechno podělo, protože úplně až úplně* jsem za svůj život vymalovala jen červenou a modrou, což doufám, nic nevypovídá o mé psychice - a kdyby jo, neříkejte mi to, co se týče mé psychiky radši žiju ve sladké nevědomosti)
Penál 3 ks (mám velkou spotřebu - ztrácím, rozbíjím,...)
Zvýrazňovače 6 ks (nějak se začít musí, po posledním zkouškovým jsem /co se týče zvýrazňovačů!/ trochu vyprahlá, zato mám doma stále 3 balení fixek Koh-i-noor, z nichž je pouze jedno otevřené)
Náplně do propisky 5 ks (mám velkou spotřebu, rukou píšu asi tak často jako průměrnej středověkej písař o dovolené)
Náhradní náplň papírů 3 ks po 100 papírech (to souvisí s mým hysterickým písařstvím)
Eurofolie 2 ks po 100 deskách (to se vždycky hodí)
Kokyna 1 balení (abych se nerozbrečela hned první přednášku).

Neustále se mě někdo ptá, jestli se těším nebo ne. Co to je za blbou módu. Na takový věci je dovoleno ptát se pouze budoucích prvňáčků, a to až v době, kdy už mají doma tašku aktovku. Tu by jim ale neměl nosit Ježíšek, to je nejvíc divná věc na světě, protože dostat v prosinci tašku a devět měsíců napjatě čekat, trochu se bát a trochu se těšit, je podle mě pro pěti až šestiletý dítě takovej stres, že se mu v klídku může spustit trias poplachové reakce a co pak s ním, až bude úplně vyřízený? (Toho si taky nevšímejte, snažila jsem se dnes ráno ještě si něco rychle načíst, ale bylo to dost hektický a trochu jsem se z toho zbláznila.)

Taky jsem se konečně rozhodla, že dokončím tu před lety rozháčkovanou čepici. Když jsem ji konečně vybalila z krabice a uviděla tu neumně slátanou řadu krátkých a dlouhých sloupků, musela jsem to všechno ihned v naprostým hysteráku vypárat a začít znovu. Abych se trochu motivovala, rozhodla jsem se, že sem budu přidávat stadium pokroku. Abyste viděli, jak na tom jsem. Takže od dnešního rána asi takhle:


No a to je asi tak všechno. Já teď jdu freneticky pobíhat a hrnout věci do krosny. Doufám, že jich půlku nezapomenu. Majte sa.

* Takto nás jednou navigoval jeden hodně opilej pán... Kupodivu jsme došli správně. Tak na něj teď v dobách těžkého chlastostopu myslím.

7 komentářů:

  1. Hodně štěstí v novém semestru!!!
    Terapie pomocí háčkování má na nervy kladný vliv. Jo - a ještě jsem se chtěla zeptat: těšíš se???

    OdpovědětVymazat
  2. Taky se chystám plést. Už jsem si koupila kruhovou jehlici (jestli mi rozumíš, protože už si přesně nepamatuju, jak se ta jehlice jmenuje) na kruhovou šálu. Můžu se zeptat? To si pleteš jako baret? Protože já myslela, že si tu svoji čepici upletu jako přední stranu, zadní stranu, a pak to nějak sešiju k sobě, ale to jsem myslela asi špatně. Doufám, že na YouTube najdu nějaký tutoriál, jak plíst čepice.:D
    PS: Ten profesor je náhodou seksi /pokud máte toho stejného co my/. Dokonce jsem na přednášce seděla ve druhé řadě a to se tak často nestává! Musíš si na tom hledat jenom to příjemné! :DDD "Linda" :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne, nebude to baret, bude to taková velká věc ve stylu homelles. Jinak ty dva díly se udělat taky a pak sešít. Je to taky trochu v homelles stylu. Profesor z jakýho předmětu ale?

      Vymazat
    2. Aha, teď si říkám, že tuhle čepici, co má ta slečna na sobě, podle svýho plánu asi neupletu... http://luckapucka.blogspot.com/2012/09/ruze-z-papiru.html
      Z parazitologie myslím, jak jsi mluvila o těch pastelkách. Prof. Koudela, ale možná máte třeba někoho jiného. :)

      Vymazat
    3. To asi neupleteš. A sakra, jestli chodíš k nám, nebudu si moct tu čepici brát, abys mě neidentifikovala a nemohla mě tajně sledovat. :-D

      Vymazat
  3. ze buranov!!! :D ja som to nechcela nikdy napisat ale moj skromny osobny nazor je tiez taky podobny :D

    OdpovědětVymazat