čtvrtek 1. listopadu 2012

Halloweenská JIPka


Je právě 1.11. 0:34 a já jsem vzhůru, protože moje spolubydlící (ta co pracuje a je nejslušnější z nás všech) dáví na záchodě a já o ní mám strach. Je proto fajn, že jsem si šla dřív lehnout, abych na ranní povinnou návštěvu JIPky byla svěží, protože právě dělám jipku v přímým přenose. Snažit se vypozorovat, jestli někdo dýchá přes dveře, není vůbec jednoduchá věc, takže jsem to v 0:26 nevydržela a šla se jí zeptat. Výsledek Halloweenu přes zeď prakticky v přímým přenosu na našem záchodě. Ještě, že jsem na žádnou párty, během/po které bych si lehla do čistého povlečení hlavou s kvalytňým líčeníčkem nevyrazila, protože při svojí dnešní náladičce bych si tam lehla vedle ní. Jo, mám vážnou potřebu dát si panáka, a to jsem z methanolu v hystéru víc, než půlka KHS v Brně.

Jak kromě občasné kontroly dechu mé spolubydlící žiju? Tenhle týden se nesl v duchu „z testu do testu“. Musím naznat, že to je o něco méně příhodnej stav, než „z pohádky do pohádky“. Moje pleť si ze mě stále robí šoufky. I když jsem jí nakoupila všechnu možnou kosmetiku světa. Možná budu v pubertě nadosmrti. Až babky v domově budou řešit, jak na inkontinenci III. stupně (nehledejte si prosím, co to znamená, není to pro slabší žaludky), já budu možná stále hledat krém, kterej způsobí, že se na mým obličeji nebudou vyskytovat zející krátery a rudý sopky. Teď jen vědět, co je lepší.

Sněžilo a já (=Heidi, děvčátko z hor) jsem z toho měla neskonalou radost. Většina lidí z toho radost neměla a chtěla inzultovat mě. Uznejte, že to není spravedlivý. Chci jet na lyže. Co nejdřív. Ideálně před začátkem zkouškovýho (ó, ty naivní hlavičko /plácám sama sebe po hlavě/).

S němčinou stále vydatně bojuju. Moje spolužačka paní Katka ale bojuje víc, takže jsem moc ráda. Úkol jsem mastila 5 minut před zahájením hodiny na chodbě a naše hodná paní lektorka mi k tomu ještě rozsvítila. To jsou mi služby. Myslím, že to, že židle je "der Stuhl", což si vytrvale opakuju jako "ten stůl" je jediná znalost, kterou jsem zvládla. Z francouzštiny jsem si taky nikdy nepamatovala rody (Francouzi totiž dovedli Babylonskou věž k dokonalosti a pořídili si naschvál rody jenom dva, aby se to pletlo všechno) a jediný, co jsem zvládala bylo la voiture - ta auto. To zase musím Němcům uznat, že maj das Auto (beztak jsme to vobšlehli vod nich), jak všichni známe z reklamy. Podstatná jména jsou můj konec, protože nastudovat si slovní zásobu k "vybavení domácnosti" bude horší, než pravidelně časovat rozličná slovesa (aniž bych věděla, co znamenají, protože jsem se zapomněla na to ZROVNA podívat). Jsem vyčerpaná!

No nic, už mi padá hlava. Jdu ležet v posteli, představovat si, že ležím na pláži a nohy mi omývá teplé moře. Jinak dneska fakt už neusnu. (Klišé jako kráva, co?)

Jak dopadla vaše halloweenská párty?

5 komentářů:

  1. dost špatně pro tvý info. trochu sofa a trochu foaje!

    OdpovědětVymazat
  2. ten stul!!! :D zemrem. btw turci napriklad maju rod len jeden...to je mi jednoduchost. ale neviem ako by som si na to zvykla...asi lahko ked si to nemas s cim pomylit, ale oni zas maju problemy s rozlisovanim a niekedy nevies ci hovoria o muzovi alebo zene lebo pletu he a she dohromady :D

    OdpovědětVymazat
  3. Ó! Teším sa z každého tvojho nového článku!
    Ja som tento rok neoslavovala, ale bola som si sadnúť so spolužiačkami zo strednej na pár drinkov, domov som došla pred polnocou a aj tak som zaspala a ráno zmeškala prácu (to sa mi stalo prvý krát, čestné pionierske, dúfam, že aj posledný)...
    Inak pleť som mala poslednou dobou tiež naničovatú (aj nechty, ale hlavne vlasy!), ale kúpila som si také vitamíny, že Revitalon (hlavne kvôli tým vlasom vlastne) a odvtedy sa mi dosť zlepšila aj koža, nerobia sa mi skoro vôbec vyrážky.
    Čo sa jazykov týka, vždy mojim žiakom hovorím, že to majú úžasne ľahké, lebo je menšia pravdepodobnosť, že popletú rod, lebo sú len dva miesto troch! Ale nejako je z toho málokto tak nadšený, ako si myslím, že by mali byť :-D
    Thajčina napríklad nemá vôbec ani minulé, ani budúce časy, neskloňujú, nečasujú, majú len ženskú a mužskú príponu k slovesám či čomu. A majú abecedu so 44 znakmi (dosť ťažkú). Zato majú 5 tónovú škálu, takže si to vyvažujú vyspevovaním, čo je podľa mňa totálne popletené...

    OdpovědětVymazat
  4. Halloweenské večírky jdou mimo mě. Vlastně nejen ony. :-( Vedu nudný život pracujícího občana. A v zimě se uzavírám do sebe a snažím se to vůbec nějak přežít. Ale jak má člověk večer kalit, když musí ráno odřídit 20 km? Takže občas si dám a pak doufám, že ráno nenadejchám. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj, tagla som ťa do takej hry s otázkami, ak sa chceš zahrať, tutok: http://chantal-prym.blogspot.sk/2012/11/lietadlo.html je všetko, čo treba. :-)

    OdpovědětVymazat