pátek 25. května 2012

Zkoušky. Not so good.


Vím, že jsem dlouho nenapsala a že to je neomluvitelné, příšerné a odsouzeníhodné. Dnešním dnem jsem skočila do zkouškovýho rovnýma nohama (upřímněrozhodně rovnějšíma, než „má milá“ v písni Vysoký jalovec). A zápočtový týden byl masakr, během kterého jsem moc nevěděla, kde mi hlava stojí a pořád jsem si opakovala : „Vem si s sebou index.“

Mám pro vás pár závěrů z té doby. Například informace, že adrenalin vám v žádném případě nedovolí mít průjem, je velmi přínosná. Až budete mít příště pocit, že před zkouškou (a nebo v šílené stresové situaci, kdy hysterák je ještě eufemismus) se to-no-víte-co do deseti minut nejdýl, myslete na to a buďte v klidu (nebo možná ne, protože pak by vám mohla klesnout hladina adrenalinu a víte co).

Nenechávejte si poradit oblíbené seriály od svých kamarádů a známých. I když je ten seriál sebevětší blbina, skončíte u něj místo pečlivého studia angličtiny a budete doufat, že poslední sérii stihnete dřív, než vám začne zkouškové. Nestihnete.

Nikdy nepište do esemesky jakýmukoli klukovi: „Jo, na to pivo se sejdem, ale není to rande, že ne?“ Pravděpodobně raníte hluboce jeho city, žádný pivo z toho nebude a ještě o vás všude řekne něco ošklivýho. Například že zabíjíte cizí naděje divnejma esemeskama.

Nikdy si v metru nestoupejte pod eskalátor za účelem vzít telefon. Sejme vás nejbližší Pražák spěchající do práce, mobil se vám rozletí na prvočísla a vy budete nejradši na světě, že jste se z tý země zvedli víceméně bez pomoci. A ten člověk, co vám volal, bude minimálně hodinu (než sestavíte svůj telefon) naprosto zmaten, protože to co v telefonu naposled slyšel, naprosto odpovídalo zvukům, které v telefonu vydávají lidi, které někdo právě brutálně přepadl. A pokud se ten člověk s oblibou dívá na Julii Lescautovou a Vraždy v Midsomeru, můžete jen doufat, že nezavolá policii, že vás právě někdo zabil zvlášť krutým způsobem, protože ten výkřik byl obzvlášť drastickej.

A teď přátelé, upadám ho hysteráku jako Brno a učím se šílenosti. Kdybych vám o tom něco potřebovala sdělit, ukážu se.

1 komentář:

  1. Hajzel eskalátorový, keby to bolo vo filme, tak ťa zozbiera, odnesie na kávu a do dvoch mesiacov požiada o ruku, heh.

    OdpovědětVymazat