pondělí 5. prosince 2016

Dneska bez hacku a carek o zivote s Nemcem

Predem se vsem omlouvam, ale tenhle post bude bez hacku a carek, protoze ho mastim misto prace na svym projektu ve studentsky knihovne. Jo, je to tak, ctete dobre. Muj projekt, studentska knihovna, no asi jsem se uplne posrala a jsem zase na univerzite, a to jeste ke vsemu v zatrolenym Nemecku.

A prosimvas, aby to nebylo malo, mam asi vztah s Nemcem. Jo, sice spolu bydlime, zijeme, nakupujeme, jime, spime (jako v posteli, rozumime si doufam) a spoustu dalsich veci jako par, ale on neustale deklaruje, ze par nejsme, tak prosim.

Jeho zivot je velmi nemecky, pocinaje prijmenim, prijmem velkeho mnozstvi Weißbieru, nasledovane hysterickym uklizenim a cistenim vseho, co by se jen trochu mohlo zdat spinavy, nejapnymi vtipy, chorobnym smyslem pro spravedlnost (pujdu k tobe do prace a vysvetlim tvymu sefovi, ze to, co dela je nelegalni), hysterickou nekritickou laskou k vlastnimu Mercedesu (protoze Benz, to je jina kategorie) (zavorka cislo 2 - pred jizdou a po jizde objima volant a rika Ich liebe mein Auto), chozenim na verejnosti pokazdy jako na ples v opere (sexy bily tricko pod kosili, kosile nazehlena, kravata spravne uvazana, oblek a kabat sity na miru, boty ve vysi meho platu za pul roku), chozenim doma / pred moji malickosti v nechutnejch stoletejch teplacich a mikine zastrceny do nich (neco tak ohavnyho jste dlouho nevideli), panikou, kdyz veci nejsou tak jak on chce, chozenim do postele v silenou hodinu a rano vycitackama, ze je nevyspalej, poziranim neskutecnyho mnozstvi sladkosti - ten clovek je vegetarian, ale ma prijem palmace o mnozstvi jednoho destnyho pralesa na rok, nekritickou laskou ke vsem zviratum, sledovanim (a ted se podrzte zidle) nemecke verze Farmar hleda zenu (Bauer sucht Frau) a jeste horsi show, kde tchyne hleda snachu nebo co (doted jsem to nepochopila, protoze vzdycky teatralne odchazim s tim, ze moje intelektualni ja zvraci), neustalou potrebou ve vsem vyhrat a mit vsechno "perfekt", teorii, ze kdyz nevis, jak se to rekne anglicky, tak to proste rekni nemecky, vsak nas stat je velky a silny a mame ekonomiku a Angelu a kazdej nam musi rozumnet, i kdyz si vymejslime sileny slova na vsechno a nejsme ani schopny rict inseminace, hovorama se svou matkou, kdy ji rika vsechno, ano naprosto vsechno, jo i to, co vas ted napadlo, spanim v trenkach a tricku a mikine, coz nedava smysl, ale prej mu je na spodek teplo (????) a na vrsek zima (?????????), zhasinanim kazdejch pet sekund, protoze Storm ist teuer, stekanim povelu na führer stajl (zabili byste ho) a tak dale, und so weiter, und so fort.

Dnes vam popisu jeho vikend. V patek jsme byli doma, protoze se rozcvicoval na vikend. Takze jsme koukali na televizi a sli brzo spat. V televizi sla naprosto silena vec, kterou Nemci milujou, je to porad o nejhorsich filmech doby, s komentarem a pici - od slova pit prsimvas jo - hrou, tentokrat bylo na platne Sharkiado 4 nebo co, no koukat se na to nedalo, natoz v nemeckym dabingu, ale pici hra spocivala v tom, ze se pilo pokazde pri odkazu na jinej film, a tech tam bylo pozehnane, takze me whiskey coke za chvili zridila tak, ze mi to bylo vlastne uplne fuk. V sobotu vstal brzo (=ve 12, vysuroval - to muselo bejt - , nazral se toho, co mu vzorna ceska hospodynka prichystala = smazak a domaci majoneza a brambory, no nema se spatne ten kluk), potom se prsimvas 2 hodiny slechtil na Weihnachtsparty, vsechno muselo bejt perfekt, musela jsem mu prisit knofliky, co drzely (no koment), nazehlil se, obvinil me z toho, ze je tlustej, protoze musi furt zrat cesky zradlo, ze ho zdrzuju pri pripravach, ze jsem blbe zabalila darek, no klasicka Weihnachtsatmosphere, jakou si prejete. Ve 4 hodiny odpoledne vypadnul a byl klid. Ja se ucila nemcinu, napekla jsem perniky, vysurovala gauc, vyprala si pradlo, myckovala nadobi a proste si udelala hezkej holcici vecer. V 10 vecer se priritil, ze si musi vzit svetr, protoze je venku frisno a ze mam jit s nim, to jsem s diky odmitla, nalozila se do vany a v pul jedenacty byla zcela spokojena sama v posteli. Na nedeli jsem mela budik narizenej na pul devatou, prece jen jsem se chtela ucit a taky neco posuchnat v byte. No, co vam mam povidat, kdyz jsem se probudila, Nemec nikde. Trochu ve me hrklo, ale jsem preci jen ceska selka, tak jsem nejdriv zkontrolovala vychody, chodbu, gauc, prostor pod posteli a kdyz jsem seznala, ze fakt nikde neni, stanovila jsem si stihackovskou hranici na 10.00, ze zacnu plasit a volat mu nebo poliz nebo nekoho. Prisel v 9.30, nemohl prakticky stat, rekl mi, ze ma metodu, jak zachranit svet a vydelat miliony a obvinil me z toho, ze jsem zlatokopka, co cestuje casem, protoze vim, ze bude miliardar a ja ho musela sbalit, dokud je chudej (no, to jsem teda udelala terno, to vam povim) a v 10 hodin uz spokojene odfukoval na luzku. Co udelala hodna selka? Nachystala koprovku - s vajickem samozrejme pro vegetariana, uschly deky nalozila na uklizenej gauc, vyvalila se k nemecky televizi (davali moji milovanou Pulnoc v Parizi, v nemeckym dabingu ale minimalne na zapaleni se), sla sama na prochazku, posurovala. V pet se mi ta sipkova ruzenka probrala, tak jsem mu dala koprovku a ptala se ho, jak teda zachrani svet, ale to on uz nevedel, tak asi bilionarova nebo co zena nebudu. Od peti do 11 byl vyvalenej u televize - samozrejme, ze byl Bauer sucht Frau a nemecky zpravy, dokument o tom, jak lovi sakali na Arte a dalsi silenosti. Pak si vycistil chrup, ulozil se do horizontalu, rek mi, ze me nemuze obejmout, protoze chce lezet oblicejem ven z postele, protoze mu to je prijemnejsi a usnul.

Moje rada na zaver zni: Chces-li dite s Nemcem miti, musis vsechno sauber chtiti.

No a takhle mi si tu zijeme. Jak je tam u nas?

5 komentářů:

  1. hahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahahaaaaaaaaaaahhhhhhaahahahaaahohohohooooooooooohooooo...eeeeheheheheh hahahahaaaa.. uf.

    skoro som zdochla od smiechu. prosim viac viac viac!
    Smiala som sa tak nahlas ze som musela polku prelozit svojmu chlapovi - ohovaranie nemcov je nasa spolocna zaluba - a povedal ze niektore veci nejsu len nemecke ale muzske, lebo aj on rad spi v trenkach a mikine (som rada ze su aj ini postihnuti na svete, myslela som ze som vychytala nejakeho divneho).
    Tesim sa na dalsie spravy!

    OdpovědětVymazat
  2. smejem sa. a bude hur. ja som za svojho vydala pred dvoma mesiacmi. ale ja som nudna a sedim Doma. dokazem ho ale dat dokopy po jeho alkoholickych dychankach slovenskym jedlom. tiez si nevedel zvyknut, ze stahujem filmy a doteraz ma vycitky vsedomia. rovnako ako ked pouziva zosivacku, co som slohla z prace

    OdpovědětVymazat
  3. Moja skúsenosť sa nesie vo veľmi podobnom duchu. V bode so sladkosťami Volltreffer:) - otočim sa a čokoláda zozrana....

    OdpovědětVymazat
  4. výborné! zasmála jsem se.. dnes jsem měla náročný den a nevěřila jsem, že ho zakončím s pusou od ucha k uchu.. díky!

    OdpovědětVymazat
  5. slohnuta zosivacka hahaha :D inak v mojej byvalej praci som bola v kancli s Ruskou a obe sme kradli kancelarske potreby - a raz aj postove znamky :D

    OdpovědětVymazat